AP & OpenAI sklopili dvogodišnje partnerstvo o treniranju algoritama

Associated Press i OpenAI postigli su sporazum o razmeni vesti, ali ne iz razloga koje možda mislite. To ne uključuje AI chat botove koji brzo izbacuju sadržaj, već način na koji OpenAI trenira svoje algoritamske modele.

PCPress.rs Image

AI preti da poremeti tradicionalne modele izveštavanja

Ovo je jedno od prvih partnerstava visokog profila između velike novinske organizacije i kompanije za veštačku inteligenciju. Dve kompanije još uvek rade na detaljima, ali izgleda da će AP dobiti pristup vlasničkoj tehnologiji OpenAI kao deo razmene. AP se dugo oslanjao na tehnologiju automatizacije prilikom podnošenja izveštaja o vestima, tako da će verovatno koristiti OpenAI tehnologiju da pojednostavi i poboljša ovaj proces.

AP ne koristi generativnu veštačku inteligenciju za pisanje članaka, ali koristi slične tehnologije da automatizuje korporativne izveštaje o zaradi i pokrivanje lokalnih sportskih događaja, između ostalih vrsta članaka. Pored toga, organizacija koristi ove alate za prevođenje vremenskih upozorenja na španski. AP je ranije ove godine pokrenuo AI alat kako bi omogućio klijentima, koji su uglavnom druge redakcije, da traže relevantne fotografije, video zapise i priče.

Pročitajte i:  Apple ponovo pregovara sa OpenAI o razvoju svog chatbota

Što se tiče OpenAI-a, oni očigledno žele da se prošire na vesti u budućnosti, a ovo partnerstvo im daje dosta legalno dobijenih podataka za rad. Veštačka inteligencija preti da poremeti tradicionalne poslovne modele vesti, ali AP kaže da podržava okvir koji će obezbediti zaštitu intelektualne svojine, a kreatorima sadržaja poštenu naknadu za svoj rad.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: