Aplikacija koja briše kompletan virtuelni život

article-1318772-04B1C884000005DC-294_468x335 Ako vaš virtuelni život postaje važniji od realnog, možda je vreme da se “obrišete sa Interneta”.

Nemačka kompanija je napravila program koji može da uništi sve vaše postove, informacije, fotografije sa Facebook, LinkedIn, MySpace i Twitter naloga. Poseba prednost ove aplikacije, nazvane Web 2.0 Samoubistvena Mašina, jeste njena brzina. Umesto za 10 sati koliko bi bilo potrebno jednom prosečnom korisniku socijalnih mreža da obriše svoju viruelnu istoriju, Samoubistvena Mašina to učini za 52 minuta.

Oko 3.000 ljudi već je isprobalo program, a 90.000 čekaju svoj red. Potrebno je da ostavite svoje šifre i gledate kako vaši tvitovi i Facebook prijatelji nestaju – sve dok ne ostane samo beo ekran.

Prošlog meseca, jedan od najeminentnijih britanskih stručnjaka za ljudski mozak izjavio je da opsesija socijalnim mrežama i kompjuterskim igricama može značajno da promeni način funkcionisanja ljudskog mozga i izazove nedostatak empatije i smanjenje sposobnosti pamćenja kod ljudi.

Susan Greenfield, ekspert sa Univerziteta u Oksfordu, kaže da ova pojava nije ništa manje važna od klimatskih promena. Preterano korišćenje pretraživača smanjiće našu sposobnost da učimo, dok kompjuterske igrice, kod kojih je uvek moguće sve početi od početka, mogu da nas učine nemarnijim.

Pročitajte i:  Internet pogled na 2023.

Ipak, postavljanje nekih granica u korišćenju računara može samo dodatno naglasiti problem, smatra susan Greenfield. Umesto toga, ona želi da benefiti i rizici budu istraženi, kako bi svi shvatili u kojoj meri preterano korišćenje Interneta može uticati na kvalitet života.

Izvor: Daily Mail

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , , , ,