Aplikacija Once rešava romantične probleme milenijalaca

Jedna aplikacija za pronalaženje potencijalnih partnera traži od svojih korisnica da po obavljenom susretu ostave utiske o korisniku kojeg su srele, te ga ocene jednom od pet ponuđenih zvezdica, da bi se ocene i kritike pojavljivale na profilu onoga koji se na taj način ocenjen. Do ove mere je došlo zbog problema sa kojima se najpre susreću žene, te zbog opasnosti koje digitalno upoznavanje sa sobom nosi.

PCPress.rs Image

Once, kako se aplikacija zove, tvrdi da se bori protiv uobičajenih problema sa kojima se milenijalci susreću na romantičnim sastancima, te napisane kritike bivaju proverene pre nego što se objave. Dalje tvrde da je ova mera postala neophodna, budući da osoba koja se upozna u okviru aplikacije često nije ista osoba koja se pojavi na zakazanom sastanku. Ova opcija bi mogla da bude korisna kao mera koja bi mogla da upozori na potencijalno opasne digitalne udvarače, te da predupredi neprijatna iskustva.

Slične aplikacije potencijalne partnere uglavnom povezuju na osnovu toga koliko im se dopada fotografija onog drugog, te ne čude brojni problemi koji iz toga nastaju. Novo doba obično nosi i nove probleme, koji funkcionišu pod sloganom – „sloboda je velika odgovornost“.

Izvor: The Telegraph

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: