ERP 2024

Aplikacije za obradu fotografija na mobilnom telefonu

Sve napredniji mobilni telefoni i njihove kamere, omogućavaju nam da profesionalni fotoaparat nosimo svuda sa sobom i to u džepu. Brz tempo života nameće da se stvari na mreži dešavaju u realnom vremenu pa je tako Instagram najpopularnija platforma za one koji žele da podele svoje fotografije online. Međutim, ona definitivno nije alfa i omega kada je u pitanju uređivanje fotografija. Srećom, postoje različite aplikacije za uređivanje fotografija koje vam omogućavaju da direktno podelite obrađene fotografije na Instagram, što je veoma korisno jer Instagramu često nedostaju fine mogućnosti uređivanja koje mnogi fotografi sa pametnim telefonima traže, a ovo su neke od najboljih koje su dostupne.

PCPress.rs Image

Glavna razlika između regularnih aplikacija za uređivanje fotografija i Instagram foto editora je u tome što imaju implementirane mogućnosti deljenja koje vam omogućavaju da okačite svoju fotografiju na vaš Instagram feed. Pošto je deljenje postalo sastavni deo mnogih aplikacija, većina aplikacija za uređivanje fotografija će imati ovu funkciju. To znači da nećete morati fizički da sačuvate svoju fotografiju na uređaju pre nego što poželite da je postavite na Instagram. Štaviše, mnoge aplikacije koje nisu povezane sa Instagramom imaju ovu funkciju, tako da ne morate da se ograničavate u tom smislu. Ove aplikacije otvaraju Instagram nakon deljenja, omogućujući vam da primenite dodatne Instagram filtere ili dodate opis (ako želite).

1.Snapseed

Snapseed je omiljeni izbor za one koji fotografišu pametnim telefonima zahvaljujući svojim jednostavnim alatima. U stvari, Snapseed može da se svrsta u jednu od najboljih aplikaciju za uređivanje fotografija na Androidu.

PCPress.rs Image

Glavna prednost Snapseed-a su njegovi alati za selektovanje i različite četke (brush). To vam omogućava da uredite određene delove unutar slike, umesto da primenite podešavanja na celu sliku. To znači da ako je određeni objekat previše svetao, možete da uredite taj objekt i podesite osvetljenje i ekspoziciju tako da ostatak slike ostane nepromenjen.

Snapseed takođe poseduje razne filtere i druge napredne alate. Kada završite sa svojom fotografijom, možete da izaberete da je podelite na Instagram feed. Ovo otvara Instagram aplikaciju tako da je možete objaviti direktno na platformi. Aplikaciju Snapseed možete besplatno preuzeti za Android i iOS.

Pročitajte i:  Instagram predstavio interaktivnije ažuriranje statusa

2.A Color Story

Uprkos tome što nije u vlasništvu Instagram-a, A Color Story intenzivno integriše platformu. Aplikacija poseduje razne alate, uključujući filtere i podešavanja fotografije. Mnogi su dostupni besplatno, ali ova aplikacija takođe poseduje i veliki broj filtera koje možete da kupite.

PCPress.rs Image

A Color Story vam omogućava da napravite opis fotografije i da podesite podsetnik da biste postavili svoju fotografiju na Instagram, slično drugim aplikacijama za planiranje objava kao što su Buffer, Crowdfire i Unum. Takođe možete povezati vašu Instagram aplikaciju direktno sa A Color Story uz pomoć vašeg Instagram login-a.

Ova integracija znači da je A Color Story zaista otelotvorenje koncepta Instagram foto editora. Prilikom objavljivanja vaših fotografija, aplikacija kopira opis u vaš clipboard i otvara Instagram aplikaciju. A Color Story aplikaciju za uređivanje fotografija možete besplatno preuzeti za Android i iOS uređaje.

3.VSCO

VSCO je još jedna popularna aplikacija za uređivanje fotografija koja vam omogućava da delite slike na Instagram. Međutim, aplikacija ima i svoju sopstvenu platformu za deljenje fotografija koja ga čini jednom od Instagram alternativa za fotografe na pametnim telefonima.

PCPress.rs Image

Među svojim alatima, VSCO uključuje više filtera i alata za podešavanje. Aplikacija vam takođe omogućava da sačuvate određene „recepte“ za podešavanje ako imate određeni skup koraka koji želite da primenite na sve vaše slike. Dok je većina alata dostupna besplatno, VSCO zaključava određene funkcije iza pretplate. Kada završite sa uređivanjem fotografije, možete je objaviti na VSCO platformi. Međutim, takođe možete da izaberete da je podelite sa drugim platformama, uključujući Instagram.

Glavni nedostatak VSCO-a je što morate da kreirate nalog da biste koristili aplikaciju. To može da odbije korisnike koji vole privatnost i one koji ne žele da imaju veliki broj naloga povezanih sa svojom mejl adresom. Aplikaciju VSCO možete da preuzmete besplatno za Android i iOS uređaje (sa pretplatom na premijum nivo).

Pročitajte i:  Kako proveriti vreme ekrana na Androidu

4.PicsArt

PicsArt je foto editor uz pomoć kog možete da uređujete svoje fotografije i pravite kolaže fotografija na mobilnom telefonu. Aplikacija se dosta unapredila za nekoliko godina te sada u svom portfoliju ima i zasebne manje aplikacije koje imaju specifičnu namenu kao što je PicsArt Color Paint ili PicsArt Animator: GIF and Video.

PCPress.rs Image

Glavna aplikacija poseduje veliki broj alata, efekata, formi za kolaže, besplatnu klipart biblioteku, stikere koje su sami korisnici napravili i alata za crtanje. Uz sve ove mogućnosti i još mnogo toga, PicsArt je zaista sveobuhvatni kreativni paket, koji je besplatan za preuzimanje. Zbog svoji mnogobrojnih alata aplikacija je veoma popularna pre svega kod umetnika koji stvaraju kreativne foto-manipulacije. Međutim kao i kod VSCO aplikacije potrebno je da se napravi nalog kako biste mogli da je koristite. Još jedna stvar koja je slična sa VSCO-m je ta da zbog toga što pravite nalog, PicsArt nije samo aplikacija za obradu fotografija već i platforma za deljenje fotografija nalik Instagramu.

Kada završite sa uređivanjem fotografije, aplikacija vam prvo nudi da je podelite na PicArt platformi a zatim kada prođete taj korak daje vam i opcije deljenja na ostalim platformama uključujući i Instagram, što se verovatno ne bi dopalo mnogima. Takođe, PicsArt platforma poseduje i pretplatnički nivo, što znači da uz određenu novčanu nadoknadu možete da obogatite već postojeće opcije i alate. Ovu sveobuhvatnu kreativnu platformu možete besplatno preuzeti kako za Android tako i za iOS, a takođe postoji i verzija za računar.

5.Pixlr

Pixlr kombinuje mnoge od najboljih mogućnosti aplikacija za uređivanje fotografija u jedan centralni editor koji može da deli fotografije na Instagram. Ne samo da možete da kreirate kolaže i koristite zanimljive filtere, već postoje i zabavni alati kao što su stikeri i okviri. Još jedna interesantna opcija je i dupla ekspozicija.

PCPress.rs Image

Aplikacija takođe uključuje tradicionalne alate kao što su podešavanje, auto-fix, izoštravanje i još mnogo toga. Ova poprilično sveobuhvatna aplikacija za uređivanje fotografija uključuje i funkcije četkica kao što ima Snapseed, ali sa ograničenim opcijama podešavanja. Kada završite sa svojom fotografijom, Pixlr vam nudi niz opcija za deljenje koje uključuju objavljivanje na Instagramu.

Pročitajte i:  Opera AI asistent sumira veb stranice 

Još jedna prednost Pixlr-a je da ima veb sajt koji vam omogućava da uređujete fotografije na računaru. Aplikaciju možete da besplatno preuzmete kako za Android tako i za iOS.

6.Adobe Photoshop Express

Adobe Photoshop Express ima impresivan niz alata za uređivanje fotografija, uključujući filtere i kreiranje kolaža. Kada primenite različita uređivanja, moći ćete da ih delite na različitim društvenim mrežama i aplikacijama (uključujući Instagram).

PCPress.rs Image

Aplikacija je uglavnom besplatna, sa nekoliko vrhunskih funkcija. Međutim, potrebno je da se prijavite pomoću Google, Facebook ili Adobe naloga da biste mogli da koristite aplikaciju Photoshop Express. Jedna relativno jedinstvena karakteristika aplikacije je mogućnost da izaberete veličinu u kojoj ćete da sačuvate vaše obrađene fotografije. To vam daje fleksibilnost u odnosu na kvalitet i rezoluciju koju želite da održavate.

Photoshop Express je veoma sveobuhvatna aplikacija za uređivanje fotografija, međutim, jedan od nedostataka je da ekosistem Adobe aplikacija ima za posledicu da se određene funkcije nude na drugim aplikacijama kao što su Lightroom i Photoshop Fix. To znači da nijedna Adobe aplikacija ne sadrži sve funkcije za uređivanje koje nudi tvorac softvera. Međutim, čini se da Photoshop Express nudi najširi spektar funkcionalnosti besplatno u poređenju sa drugim Adobe aplikacijama za uređivanje fotografija, te a dostupan je za besplatno preuzimanje za Android i iOS uređaje.

Naravno, pored ovog izbora koji smo napravili, postoji još mnogo dobrih aplikacija koje nismo pomenuli, a u kojima možete da uređujete fotografije od ovakvih sveobuhvatnih pa sve do onih usko specijalizovanih poput Afterlight-a. Instagram je odlična aplikacija, ali ukoliko želite da se vaše fotografije ističu, namenske aplikacije za uređivanje fotografija obično nadmašuju prirodne mogućnosti platforme.

Facebook komentari: