Uber predstavio nacrt mreže stanica za leteća taksi vozila

Ako sve protekne po planu prvi leteći taksi servis bi trebalo da se pojavi 2023. u Dalasu, Los Anđelesu i Melburnu, a usluga će u početku biti dostupna samo onima sa dubljim džepom.

Električna vozila koja imaju sposobnost vertikalnog poletanja i sletanja podsećaju na helikoptere, a moći će da ponesu do četiri putnika. Početak testiranja planiran je za 2020. godinu, a Uber je po prvi put predstavio kako će izgledati mreža stanica za leteća vozila. Početna cena leta bi trebalo da bude pet dolara po milji (1,5 kilometara), da bi se vremenom spuštala, kako bi servis postao dostupan većem broju korisnika. Unutrašnjost vozila dizajnirana je tako da ima mesta za četiri putnika, mesto za prtljag, pilota i još jednog člana posade. Letelicu će u početku kontrolisati pilot, koji će vremenom postati samo kontrolor tokom leta koji će biti potpuno autonoman.

Različite kompanije su dizajnirale stanice za različite gradove, ali je polazna ideja ista, te bi svaka stanica trebalo da sadrži minimum dve piste za poletanje i pet stanica za punjenje.

Pročitajte i:  PayPal i Uber podržali Facebook kriptovalutu

Izvor: Mashable

Facebook komentari:

BIZIT 2020

5G 2019
Tagovi: ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.