Apple blokirao eksploataciju iMessages

Od kada je lansirana prošle nedelje, aplikacija Beeper Mini, koja je korisnicima Android-a omogućavala da dobiju iMessage tekstualnu podršku, očekivalo se da će biti u nevolji čim je privukla Apple-ovu pažnju. I uspeli su u tome. Apple je u međuvremenu objavio da je u potpunosti onemogućio rad ove aplikacije i dalju eksploataciju njihovih servisa.

PCPress.rs Image

Zaštita korisnika na prvom mestu

„Preduzeli smo korake da zaštitimo naše korisnike blokiranjem tehnika koje iskorišćavaju lažne akreditive kako bismo dobili pristup iMessage-u“, objavio je Apple. „Ove tehnike su predstavljale značajne rizike po bezbednost i privatnost korisnika, uključujući potencijal za izlaganje metapodacima i omogućavanje neželjenih poruka, neželjene pošte i phishing napada. Nastavićemo da pravimo ažuriranja u budućnosti kako bismo zaštitili naše korisnike.“

Iako Apple ne pominje nijednu aplikaciju po imenu, logično je da se, s obzirom na vreme lansiranja Beeper Mini-a i nedavne probleme, ovo odnosi na rupu koju je platforma koristila.

Biperov metod slao je tekstove korisnika na Apple-ove servere pre nego što je prešao na primaoce kojima su namenjeni, a osmislio ga je srednjoškolac. Potencijalnim mesindžerima ne bi bio potreban čak ni Apple ID za pristup iMessage-u preko Beeper Mini-a, iako je Android aplikacija nudila end-to-end enkripciju za razgovore između onih na oba operativna sistema.

Pročitajte i:  iPhone: Kad AI snima razgovore

Apple je takođe rekao da nije u mogućnosti da potvrdi da poruke poslate neovlašćenim sredstvima koja se predstavljaju kao da imaju važeće akreditive mogu da održavaju enkripciju od kraja do kraja. Biper je očekivao da bi ovo rešenje jednog dana moglo biti ugašeno, i izgleda da je podela Android-iOS poruka ostala netaknuta. Za sad.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: