Apple: Budućnost je u proširenoj realnosti

Za mnoge je proširena realnost samo Pokémon Go i ništa više, ali je za Apple ova tehnologija i važan deo budućnosti kompanije.

PCPress.rs Image

Upravo zbog toga je Frank Casanovea, bivši direktor marketinga za iPhone, postavljen na mesto direktora odseka za AR, što je potvrdio i na svom LinkedIn profilu, te istakao da je od sada odgovoran za sve što se u kompaniji bude dešavalo na polju proširene realnosti. Casanova u Apple-u radi već 30 godina, te je tu od prvog lansiranja iPhone uređaja 2007. godine, dok je pre toga bio na važnom položaju u odseku za MacOS X Graphics, Audio i Video. Tako njegov novi položaj ukazuje na odnos kompanije prema tehnologiji proširene realnosti, koja će se, kako se pretpostavlja, proširiti na hardver, softver, te nove servise u budućnosti.

Pročitajte i:  DOJ udara Apple najjače do sada

Apple se na proširenu realnost fokusira već nekoliko godina, te je u okviru toga 2017. godine pokrenuta i platforma ARKit. Poslednji izveštaju ukazuju i na to da će novi iPhone modeli imati 3D kamere, koje bi do korisnika trebalo da stignu već 2020. godine, što će uticati na poboljšanje Face ID opcije, ali i na funkcije proširene realnosti, što će omogućiti bolje postavljane virtuelnih objekata na ekranima uređaja.

Špekuliše se i o tome da Apple radi na AR uređaju, koji bi takođe mogao da se pojavi 2020, a upućeni tvrde da se na ovom komadu tehnologije radi već nekoliko godina, i da je krajnje vreme da se konačno materijalizuje i stigne do korisnika.

Izvor: Mashable

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,