Telekom Srbija kupuje još jednog kablovskog operatera

Telekom Srbija nastavlja svoju misiju širenja, a ovog puta je reč o beogradskom kablovskom operateru Masko. Akviziciju je odobrila Komisija za zaštitu konkurencije.

PCPress.rs Image

Akvizicijom je Telekom postao vlasnik 100 posto udela ovog kablovskog operatera. Masko je poslovao isključivo na teritoriji Beograda pružajući usluge kablovske televizije, kablovskog interneta i fiksne telefonije. Kako prenosi Beta, u 2017. godini ova kompanija je imala prihod od oko 90 miliona dinara.

Telekom Srbija želi da dođe do milion korisnika

Kupovina je deo razvojne strategije Telekom Srbija pod nazivom “Milion plus”, s ciljem da se kao nacionalni telekomunikacioni gigant dođe do milion korisnika. U okviru te strategije kompanija je nedavno postala vlasnik tri kablovska operatera – Radijus Vektor, Avcom i Kopernikus Technology.

Od strane kompanije je najavljeno da će se nastaviti širenje i da je planirana akvizicija još nekoliko manjih kablovskih operatera. Većinski vlasnik Telekoma Srbija je država koja poseduje 58,1 odsto kapitala, 20 odsto ima Telekom, dok je ostatak u vlasništvu malih akcionara, građana i zaposlenih.

Pročitajte i:  Uzbudljiva Xiaomi ponuda za sve ljubitelje tehnologije

Izvor: Beta

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , ,