Apple će investirati još 45 miliona dolara u kompaniju Corning

Apple dodeljuje Corningu još 45 miliona dolara ulaganja iz njegovog Fonda za naprednu proizvodnju, pored 450 miliona dolara, koliko je već dodeljeno američkoj kompaniji tokom protekle četiri godine. Prema Apple-ovoj najavi, investicija će proširiti proizvodni kapacitet kompanije Corning u SAD-u i podstaći istraživanje i razvoj u inovativne nove tehnologije koje podržavaju trajnost i dugotrajan životni vek proizvoda.

PCPress.rs Image

Corning partner kompanije Apple od prvog iPhone-a do danas

Corning obezbeđuje staklo za razne Apple proizvode, uključujući iPhone, iPad i Apple Vatch. Dve kompanije imaju istoriju koja datira od originalnog iPhone-a. Prošle godine su sarađivali na tehnologiji Ceramic Shield iz iPhone linije 12, za koju Apple tvrdi da je čvršća od bilo kog stakla za pametne telefone i čini svoje najnovije vodeće modele četiri puta otpornijim na oštećenja. Corning-ov Gorilla Glass se koristi u telefonima nebrojenih proizvođača Androida, uključujući Samsung Galaxy S21 Ultra.

Apple ne kaže tačno kako će Corning iskoristiti investiciju od 45 miliona dolara, ali njegovo vreme se podudara sa nedavnim izveštajima da bi Apple mogao da lansira sklopivi iPhone 2023. godine. Još 2019. čuli smo da Corning razvija savitljivu verziju svog stakla, a prošlog februara kompanija je rekla da očekuje da će uređaji koji koriste tehnologiju doći na tržište za 12 do 18 meseci. Ako bude funkcionisalo, staklo bi moglo omogućiti trajne preklopne pametne telefone kojima nije potreban sloj plastične zaštite koji se koriste u najnovijim Samsung-ovim sklopivim elementima.

Pročitajte i:  Novi sklopiv uređaj veći od iPhone-a

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,