Apple će od sledeće godine podržavati RCS poruke

Apple je potvrdio da će (konačno) podržati RCS standard slanja poruka. To znači da će poruke sa iPhone telefona poslate ka ne-iOS uređajima podržavati Rich Communication Services protokol, umesto vremešnih SMS i MMS sistema.

PCPress.rs Image

U zvaničnom saopštenju je navedeno da će RCS biti podržan zajedno sa iMessage sistemom, koji će nastaviti da bude najbolji i najsigurniji način za slanje poruka između Apple korisnika. Sa novim opcijama, kao što je transkript audio poruka, koji nije moguć na RCS sistemu, Apple navodi da će iMessage i dalje biti bolji od messaging aplikacija na Android-u.

Upotreba RCS-a omogućiće da se komunikacija između Android i iPhone uređaja pomeri sa zastarelog SMS-a na moderan i siguran sistem razmene poruka. Istovremeno, to će omogućiti korisnicima da međusobno šalju „multimedijalno obogaćene“ poruke bez obzira na mrežu ili uređaje koje upotrebljavaju.

Za sada još uvek nije poznato kada će tokom sledeće godine biti dodata RCS podrška. Najverovatnije bi to moglo da se desi sa predstavljanjem nove generacije iPhone telefona, koja bi trebala da ugleda svetlost dana tokom septembra 2024. godine.

Pročitajte i:  Apple Vision Pro: Apple-ova vizija VR-a

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,