BIZIT plus

Apple će omogućiti iOS aplikacijama da budu postavljene na drugim sajtovima

Nekoliko dana nakon što je Apple počeo da dozvoljava korisnicima iOS-a u EU da koriste prodavnice aplikacija trećih strana, kompanija je najavila još promena u vezi sa načinom na koji programeri mogu da distribuiraju svoje aplikacije. Ono što je najvažnije, oni koji ispunjavaju određene kriterijume moći će da dozvole korisnicima da preuzimaju aplikacije sa svojih web sajtova.

PCPress.rs Image

Omogućeno zaobilaženje ekosistema aplikacija

Opcija Web distribucije, koja će biti dostupna ovog proleća, efektivno će omogućiti programerima da u potpunosti zaobiđu ekosistem aplikacija za sopstvene aplikacije. Da bi ispunjavali uslove, programeri će morati da se prihvate nova pravila App Store-a prema kojima plaćaju naknadu za svaku instalaciju korisnika nakon određenih pragova i da budu članovi Apple programa za programere koji imaju dobru reputaciju najmanje dve godine.

Postavljanjem određenih pravila za podršku preuzimanja sa web-a, Apple će se nadati da će minimizirati rizik da će korisnici instalirati nedorečene aplikacije, poput onih koje sadrže malver ili onih koje podržavaju piraterije. Ipak, s obzirom na kritike upućene kompaniji da se naizgled drži samo slova Zakona o digitalnim tržištima EU, a ne njegovog duha, činjenica da kompanija vrši kontrolu nad preuzimanjima aplikacija sa web-a takođe može biti pod lupom.

Pročitajte i:  Apple News Plus je spreman za rad van mreže 

Na kraju, ali ne i najmanje važno, programeri će imati veću fleksibilnost u pogledu načina na koji mogu da usmere korisnike na spoljnu veb stranicu da završe transakciju za digitalnu robu i usluge. Apple je obezbedio šablone dizajna za promocije, popuste i ponude u aplikaciji, ali oni su od sada opcioni.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *