Apple će predstaviti pametne naočare 2022.

Apple-ove savremene naočare biće jednako efikasne kao i Mac računari i biće lansirane krajem 2022. godine, rekao je analitičar Ming-Chi Kuo iz TFI Asset Management-a.

PCPress.rs Image

Pametne naočare umesto računara

Kuo ima sjajne rezultate u predviđanju budućih lansiranja Apple proizvoda zahvaljujući svom istraživanju širom Apple-ovog lanca snabdevanja. On je rekao da će ogromna procesorska snaga pomoći da se naočare ističu od konkurencije jer će obavljati intenzivne zadatke bez komunikacije sa pametnim telefonom ili računarom. Prethodni izveštaji su govorili da će naočarima biti potrebna veza sa iPhone-om da bi funkcionisale.

Najnoviji izveštaj je drugačiji verovatno zahvaljujući Apple-ovom razvoju sopstvenih procesora za Mac računare. Čipovi, koje Apple naziva M1, nadmašuju Intel-ove procesore koje je Apple ranije koristio, dok u velikoj meri čuvaju vek baterije.

Apple je objavio najnovije i najmoćnije verzije M1 procesora, M1 Pro i M1 Max, u novom MacBook Pro-u. Apple-ove naočare će takođe koristiti procesor zasnovan na verziji M1.

Ipak, Apple će koristiti naočare kao dodatak za iPhone, a ne kao zamenu za iPhone. Razvijanje ovih pametnih naočara će dosta uticati na Apple-ovu strategiju prodaje dodataka koji se mogu nositi kao što su AirPods i Apple satovi vezani za njegov vodeći i najvažniji proizvod, iPhone.

Pročitajte i:  Apple negira da je prekršio nalog američkog suda u tužbi Epic Games

Apple-ove naočare trebalo bi da se koriste za proširenu stvarnost, tehnologiju koja prekriva digitalne slike iznad stvarnog sveta. Kompanija radi na razvoju proširene stvarnosti na iPhone-u nekoliko godina, a pametne naočare imaju potencijal da stvore još veću potrebu za ovom tehnologijom.

Izvor: CNBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,