Apple će se sve više oslanjati na tajvanske dobavljače

Apple je objavio da sa svojim dobavljačima komponenti iz Tajvana radi na nekoliko novih proizvoda, a među njima se pominju i AirPod Pro Lite slušalice. Drugi proizvodi uključuju sledeću generaciju iPad tableta, Apple Watch i nekoliko iMac modela, koji bi trebalo da budu predstavljeni u narednih nekoliko meseci (osim novog Apple Watch-a, koji će najverovatnije biti predstavljen tek u septembru).

PCPress.rs Image

Pominjanje AirPod Pro Lite slušalica prošlo je bez dodatnih detalja, a ova informacija bila je „skrivena“ u izveštaju koji se tiče izmeštanja proizvodnje komponenti na Tajvan, prvenstveno zbog geografske diversifikacije Apple-ovih dobavljača, ali i zbog epidemije korona virusa koja preti da ozbiljno ugrozi proizvodnju u Kini.

Apple ima razvijena partnerstva sa kompanijama iz Kine i Tajvana. Međutim, u budućem periodu planira da veći akcenat stavi na tajvanske partnere kako bi izbegli eventualan nedostatak delova za svoje nove proizvode, jer je epidemija u Kini značajno povećala rizik da će se to dogoditi. Takođe, iz istog razloga Apple smatra da postoji realna šansa da će isporuke delova za ove uređaje iz Kine u narednom periodu kasniti, pa je fokusiranje na Tajvan strateška odluka koja ima za cilj da predupredi takav scenario.

Pročitajte i:  Apple planira renoviranje Mac linije sa M4 čipovima

Izvor: MacRumors

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , ,