Apple dominira tržištem gedžeta

Prema podacima za poslednji kvartal 2020. godine, prodaja Apple satova i AirPods slušalica porasla je za 27%. Kompanija Apple je isporučila čak 36,2% svojih gedžet uređaja krajem godine, što je neverovatna razlika u odnosu na glavne konkurente Xiaomi i Samsung, koji su imali isporuku svega 8,8% i 8,5% svojih proizvoda.

Apple dominira tržištem gedžeta.

 

Apple isporučio 55,6 miliona gedžeta krajem 2020. godine

Kompanija je krajem protekle godine isporučila 55,6 miliona gedžeta, što je 27% više u odnosu na prošlu godinu, dok su Xiaomi i Samsung imali isporuku svega 13,5 i 13 miliona uređaja. Iako Apple nije objavio tačne podatke o prodaji pojedinačnih proizvoda, analitičar Ming-Chi Kuo izjavio je nedavno da je Apple tokom 2020. godine isporučio 90 miliona AirPod slušalica, koje su definitivno bile nezaobilazni proizvod prethodne godine.

Huawei je pao na četvrto mesto, nakon Apple-a, Xiaomi-a i Samsung-a zbog američkih sankcija, iako su isporuke njegovih proizvoda u Kini porasle za 9,4% u odnosu na prošlu godinu. Takođe, kompanija Samsung beleži pad prodaje pametnih satova, što objašnjava njegov prelaz sa sopstvenog Tizen OS-a na Android OS.

Pročitajte i:  Amerika tuži Apple

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: