Predstavljanje Huawei P50 odloženo za maj

Za Huawei P50 seriju telefona se pretpostavlja da će biti prve flagship varijante telefona koje će na tržište izaći bez Androida, a zbog toga će ih kompanija izgleda na tržištu kasnije predstaviti. Prema novom izveštaju, izgleda da je lansiranje pomereno iz razloga koji su u vezi sa operativnim sistemom HarmonyOS. Telefoni se navodno nalaze u beta 3 test fazi već dve nedelje i izgleda da ceo proces ne ide glatko.

PCPress.rs Image

U izveštaja se ne navodi mnogo informacija, ali se pretpostavlja da je potrebno još neko vreme kako bi Huawei potpuno optimizovao svoju Harmony OS platformu, da bi se u potpunosti rešio Androida. Kao rezultat, lansiranje je navodno pomereno za maj. Po ranijim najavama, telefon je trebalo da se pojavi krajem marta.

Aktuelni uređaji kompanije Huawei, poput Mate X2, rade na Androidu, a beta verzija njihovog HarmonyOS-a već je bila dostupna za preuzimanje na nekoliko uređaja, kao što su Mate 30 i MatePad Pro od decembra 2020. Kineska kompanija planira zvanično da izbaci svoj HarmonyOS u aprilu, a do kraja marta će predstaviti i takozvani roadmap unapređivanja svog OS-a.

Prema poslednjim informacijama P50 serija će imati tri modela: P50, P50 Pro i P50 Plus.

Izvor: PhoneArena

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,