BIZIT plus

Apple izbacio bezbednosne zakrpe za iPhone, iPad i iPod

Apple je objavio iOS 14.4.2 i iPadOS 14.4.2. Update je dostupan za uređaje iPhone 6S i novije, sve iPad Pro modele, iPad Air 2 i novije i iPad 5. generacije i novije, iPad mini 4 i novije i iPad touch 7. generacije.  Trebalo bi da Apple korisnici što pre preuzmu ovo ažuriranje preuzmu što pre jer “zlonamerno napravljeni veb sadržaj može dovesti do univerzalnog skriptovanja na više sajtova”, što znači da bi to moglo da omogući napadačima da pokrenu skripte u sajtovima koje ste prethodno posetili.

PCPress.rs Image

U zavisnosti od toga koji je sajt napadnut, može rezultovati različitim problemima, od nekih sitnih smetnji, do veoma ozbiljnih sigurnosnih problema, u kojima je moguće da budu ugroženi lični podaci korisnika. Apple je rekao na svom delu sajta za tehničku podršku da je svestan problema, a kako bi u što kraćem roku problem bio rešen, izbačen je update – zbog čega je potrebno da ga korisnici što pre preuzmu.

PCPress.rs Image

Ranije u toku meseca Apple je izbacio iOS i iPadOS 14.4.1 kako bi popravio problem sa WebKit open source endžinom pregledača, koji pokreće Safari, Google Chrome i mnoge druge mobilne pregledače. Kako biste preuzeli i instalirali novo ažuriranje, idete na Settings > General > Software UpdateZa starije Apple uređaje, izbačena je zakrpa iOS 12.5.2 i iPadOS 12.5.2.

Izvor: PhoneArena
Facebook komentari: