BIZIT plus

Apple je izgleda odlučio da uđe na tržište preklopnih uređaja

U svom najnovijem izveštaju namenjenom investitorima, Apple je navodno najavio da će krajem sledeće godine početi masovnu proizvodnju preklopnog uređaja sa ekranom dijagonale 20.3 inča, dok se krajem 2026. godine može očekivati i prvi preklopni iPhone. Dok je za ovo drugo jasno da je u pitanju telefon, prvi uređaj ostavlja mesta za nagađanje. Ako uzmemo u obzir veličinu ekrana, po svemu sudeći to će biti neki hibrid između MacBook-a i iPad-a. Kada je telefon u pitanju, Apple navodno testira dve veličine ekrana, od 7.9 inča i 8.3 inča.

PCPress.rs Image

Raniji izveštaji uglavnom su se bazirali na 2026. i 2027. godinu, ali izgleda da je Apple rešio da ubrza stvar. Uređaji sa preklopnim ekranom otvorili bi potpuno novo tržište za Apple, sa fokusom na high-end potrošače.

Naglašavamo da su u pitanju nezvanične informacije, koje Apple nije javno potvrdio, ali ih nije ni demantovao. Tržište telefona sa preklopnim ekranima već prilično razvijeno i u velikom je porastu iz godine u godinu, tako da deluje da je Apple već zakasnio na tom polju. Međutim, pojava hibridnog uređaja sa tako velikim preklopnim ekranom otvorila bi potpuno novi segment tržišta. Na njemu bi Apple mogao ponovo da definiše standarde, pa je u tom kontekstu eventualna odluka da on bude prvi lansiran, sasvim opravdana i logična.

Pročitajte i:  Apple sklopivi iPhone je odložen za 2027. godinu

Izvor: 9to5Mac

Facebook komentari:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *