Apple kupio Shazam za 400 miliona dolara

Kompanija Apple potvrdila je da je kupila Shazam, kompaniju koja stoji iza popularnog softvera, te aplikacije za prepoznavanje pesama, a za 400 miliona dolara. Ova akvizicija predstavlja jedan od važnih koraka u nastojanju Apple-a da postane još značajniji brend u okviru muzičke, te zabavne industrije.

PCPress.rs Image

Apple još uvek nije objavio šta će se u budućnosti događati sa kompanijom Shazam, te se pretpostavlja da će ga integrisati u svoj Apple Music servis, čime bi se povećala prednost u odnosu na Spotify i slične servise na tržištu. Spotify i Apple Music dnevno dobijaju preko milion klikova preko Shazam-a, što Apple-u daje mogućnost da preuzme deo tržišta od Spotify-a, a uz neke veće izmene na servisu.

PCPress.rs Image

Još jedan razlog zbog kojeg je Apple zainteresovan za Shazam, jeste tehnologija proširene stvarnosti, budući da je trenutno moguće korišćenje telefona za skeniranje Shazam kodova, kako bi sadržaj mogao da se vidi uz pomoć ove tehnologije. Na taj način bi se ubrzalo i ostvarivanje VR/AR ambicija koje Apple ima, te bi Shazam moga da postane više od servisa za prepoznavanje muzike.

Pročitajte i:  Apple News Plus je spreman za rad van mreže 

Izvor: overclock3D

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , , , , ,