Apple kupuje Snapchat?

Glasine koje dolaze sa Wall Street-a obično govore o zanimljivim spajanjima velikih kompanija, ali se često radi o lažnim vestima čiji je cilj da dovedu do promena u cenama deonica, te tako donesu dobit onima koji ih plasiraju. Tako je u martu i Vanity Fair pisao o tome da bi Apple mogao da bude zainteresovan za kupovinu kompanije Snap, koja stoji iza platforme Snapchat.

PCPress.rs Image

Kupovinom Snap-a Apple bi, naravno, dobio pristup popularnoj društvenoj platformi, te na taj način stupio na tle društvenog povezivanja. U prilog kupovini o kojoj se spekulisalo idu i izjave izvršnih direktora i jedne i druge kompanije, a koji su poslednjih dana govorili o tome da budućnost leži u AR tehnologiji.

Snap trenutno vredi 22 milijarde dolara, te se kupovina čini mogućom, budući da Apple raspolaže sa oko 300 milijardi dolara, a pitanje koje se postavlja je koliko bi se ta kupovina isplatila, ako se ima u vidu da iPhone gigant za manju sumu može da kreira sličnu platformu. Tako većina analitičara ne očekuje da se Apple odluči na ovaj korak, budući da je najveća akvizicija koju je kompanija obavila ona iz 2014. godine, kada je kupila Beats za tri milijarde dolara.

Pročitajte i:  Apple objavio novu listu zastarelih uređaja

Izvor: Phone Arena

Facebook komentari: