BIZIT Seminar

Apple kupuje startup Credit Kudos

Dogovor bi mogao biti preteča dolaska Apple kartice u Evropu.

PCPress.rs Image

Vrednost akvizicije je 150 miliona dolara

Apple je kupio otvorenu bankarsku i kreditnu referentnu kompaniju pod nazivom Credit Kudos. Stranica sa uslovima korišćenja na veb stranici Credit Kudos-a, koja je ažurirana 21. marta, navodi da je kompanija podružnica Apple-a i da se njena veza sa pravilima sada preusmerava na Apple-ovu veb stranicu.

Prema izveštajima The Block-a, akvizicija je zaključena ranije ove nedelje i procenjena vrednost Credit Kudos-a je na 150 miliona dolara.

Credit Kudos je u suštini agencija za proveru kreditne sposobnosti koja tvrdi da pruža zaokruženiju sliku o finansijskom zdravlju i kreditnoj sposobnosti osobe od drugih pristupa.

Njegov API koristi otvorenu bankarsku platformu u Velikoj Britaniji za analizu podataka o bankovnom računu. Cilj mu je da pomogne bankarskim provajderima da donesu brže i bolje odluke kada ljudi traže kredite ili druge finansijske usluge.

Dogovor bi mogao da otvori put za Apple Card koji bi mogao da stigne na drugu stranu Atlantika. Apple-ova kreditna kartica je dostupna u SAD od avgusta 2019.godine.

Pročitajte i:  Apple olovka koja "uzima" boje iz stvarnog sveta

API bi mogao pomoći kompaniji da utvrdi da li da odobri zahtev za Apple karticu rezidentu Velike Britanije. Takođe se može koristiti za vođenje Apple-ovog procesa donošenja odluka kada se odlučuje da li će kupcima dozvoliti da plaćaju proizvode na više rata.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,