Apple kupuje startup Credit Kudos

Dogovor bi mogao biti preteča dolaska Apple kartice u Evropu.

PCPress.rs Image

Vrednost akvizicije je 150 miliona dolara

Apple je kupio otvorenu bankarsku i kreditnu referentnu kompaniju pod nazivom Credit Kudos. Stranica sa uslovima korišćenja na veb stranici Credit Kudos-a, koja je ažurirana 21. marta, navodi da je kompanija podružnica Apple-a i da se njena veza sa pravilima sada preusmerava na Apple-ovu veb stranicu.

Prema izveštajima The Block-a, akvizicija je zaključena ranije ove nedelje i procenjena vrednost Credit Kudos-a je na 150 miliona dolara.

Credit Kudos je u suštini agencija za proveru kreditne sposobnosti koja tvrdi da pruža zaokruženiju sliku o finansijskom zdravlju i kreditnoj sposobnosti osobe od drugih pristupa.

Njegov API koristi otvorenu bankarsku platformu u Velikoj Britaniji za analizu podataka o bankovnom računu. Cilj mu je da pomogne bankarskim provajderima da donesu brže i bolje odluke kada ljudi traže kredite ili druge finansijske usluge.

Dogovor bi mogao da otvori put za Apple Card koji bi mogao da stigne na drugu stranu Atlantika. Apple-ova kreditna kartica je dostupna u SAD od avgusta 2019.godine.

Pročitajte i:  Masovna proizvodnja dva nova AirPods modela počinje u maju

API bi mogao pomoći kompaniji da utvrdi da li da odobri zahtev za Apple karticu rezidentu Velike Britanije. Takođe se može koristiti za vođenje Apple-ovog procesa donošenja odluka kada se odlučuje da li će kupcima dozvoliti da plaćaju proizvode na više rata.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,