BIZIT plus

Apple M2 MacBook Pro bi mogao da stigne sledećeg marta

Apple više neće izdati nove Mac računare do kraja godine. Kompanija je planirala da objavi nove M2 verzije svojih 14- i 16-inčnih MacBook Pro-ova „već ove jeseni“, ali Apple sada ima za cilj da ih predstavi u prvom kvartalu 2023. Gurman dodaje da Lansiranje će se verovatno poklopiti sa izdavanjem macOS Ventura 13.3.

PCPress.rs Image

Pada prihod od Mac linije, zbog nedostatka novih proizvoda

Gurman ukazuje na nedavnu Apple-ovu zaradu koja zahteva potkrepljujuće dokaze. Ranije ove nedelje, Tim Kuk je rekao analitičarima da je linija proizvoda kompanije za prazničnu sezonu “postavljena”. Glavni finansijski direktor Luka Maestri dao je još jaču potvrdu, napominjući da očekuje da će prihodi Mac-a „značajno pasti” u decembru, delom zato što ne postoje novi MacBook Pro koji bi povećali prodaju.

Kada konačno stignu, novi MacBook Pro će imati isti dizajn kao i trenutni modeli iz 2021. Primarna promena koju je Apple planirao je uključivanje svojih novih M2 Pro i M2 Max čipseta. Prema Gurmanu, M2 Max će imati do 12 CPU jezgara i 38 GPU jezgara.

Iako korisnici Apple-a ne bi trebalo da očekuju više hardvera od kompanije pre kraja godine, kompanija i dalje radi na novom softveru. Gurman kaže da bi iOS 16.2 i iPadOS 16.2 trebalo da stignu do sredine decembra. Kompanija trenutno testira ta ažuriranja među programerima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: