Elon Musk razmatra naplatu verifikacije naloga na Twitteru

Sa Elonom Maskom na čelu, Twitter planira da poveća cenu svog Blue plana pretplate sa 5 na 20 dolara mesečno i učini ga obaveznim za proverene korisnike. Ako pokrene plan, verifikovani korisnici (slavne ličnosti, političari, novinari itd.) moraće da se prijave na uslugu u roku od 90 dana ili će izgubiti plavu kvačicu. A zaposlenima koji rade na projektu je navodno rečeno da će biti otpušteni ako ne sprovedu promene do 7. novembra.

PCPress.rs Image

 

Twitter je lansirao Blue krajem prošle godine u SAD za 3 dolara mesečno, ali je u julu povećao cenu na 5 dolara. Pretplatnicima nudi funkcije kao što su vrhunski članci, prilagođene ikone i, nedavno, mogućnost uređivanja tvitova. Kompanija nije otkrila brojeve pretplatnika, prihod ili druge detalje za Twitter Blue, ali velika većina njenih prihoda (89 procenata) dolazi od oglašavanja.

Mask je juče telegrafisao taj potez, tvitnuvši da se „ceo proces verifikacije trenutno obnavlja“. Twitterov @verified trenutno prati oko 428.000 naloga koji nose plavi ček, što je delić od 206 miliona aktivnih korisnika ovog sajta dnevno.

Pročitajte i:  Tesla: Nova otpuštanja donose radikalne promene

Mnogi od tih ljudi su tvitovali o promeni, a mnogi ne bi platili 20 dolara da zadrže svoj verifikovani status. Istovremeno, korisnici su istakli da bi novi sistem mogao da poveća probleme sa botovima i neželjenom poštom na Twitteru koje izgleda da Musk mrzi. Musk je bio zauzet u nekoliko dana koliko je bio “glavni šmeker”. On je navodno naredio otpuštanja u celoj kompaniji. U subotu je šef kompanije SpaceX i Tesla navodno rekao menadžerima da počnu sa sastavljanjem spiskova zaposlenih za smanjenje.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,