ERP 2024

Apple najavio redizajnirani MacBook Air sa M2 čipom

Iako Apple-ov WWDC nije događaj na kom se tradicionalno najavljuje nekoliko hardverskih novina, ipak novi MacBook Air pojavio se na sceni tokom uvodnog izlaganja. Novi model za 2022. dizajniran je oko snažnijeg M2 procesora, a njegov dizajn je bliži onom 14-inčnom MacBook Pro. Poseduje MagSafe punjenje, dva Thunderbolt USB 4 porta i priključak za slušalice. Biće dostupan u srebrnoj, svemirsko sivoj i novoj „starlight“ zlatnoj i „ponoćno“ plavoj boji. Jedna lepa stvar je što svaki model uključuje MagSafe kabl koji odgovara boji laptopa.

PCPress.rs Image

Ovaj MacBook Air će biti dostupan u julu po ceni od 1.199 dolara. Stranica proizvoda je aktivna, ali Apple trenutno ne prihvata porudžbine. Početni model uključuje M2, osmojezgarni GPU, 8 GB RAM-a i 256 GB memorije. Ako želite više snage, skladištenja i RAM-a, model od 1.499 dolara ima GPU sa 10 jezgara, 8 GB RAM-a i 512 GB prostora za skladištenje. Svaka konfiguracija može da podrži do 24 GB RAM-a i 2 TB memorije. Air zasnovan na M1 će i dalje biti dostupan za 999 dolara.

Pročitajte i:  Apple izgubio bitku za App Store u Velikoj Britaniji

Moćniji M2 procesor

MacBook Air 2022 ima veći ekran od 2560×1664 od 13,6 inča sa manjim okvirima koji ga okružuju. Apple kaže da ima 500 nita vrhunske osvetljenosti. Odlikuje ga tihi dizajn bez ventilatora, što je impresivno s obzirom na dobitke u performansama za koje Apple tvrdi da ih ima od M2. Apple kaže da je 40 posto brži od prethodnog modela, ali da povećanje performansi verovatno varira u zavisnosti od aplikacije.

Što se tiče nekih malih, ali važnih specifikacija, ovaj MacBook Air dobija 1080p FaceTime HD veb kameru, kao i nove mikrofone i zvučnike koji podržavaju Dolbi Atmos. Velika je verovatnoća da će ova veb kamera biti dovoljno dobra za većinu ljudi. Ali ako nadogradite ovaj model na macOS Ventura, moći ćete da iskoristite prednost funkcije Continuity Camera koja vam omogućava da koristite iPhone-ovu kameru koja je spremna za MagSafe kao veb kameru. Kao i prethodni model, novi MacBook Air za 2022. ima Touch ID na tastaturi.

Pročitajte i:  Apple će prodavati svoje Vision Pro slušalice van SAD-a

Početni model MacBook Air-a će se isporučivati sa punjačem od 30 W, ali Apple nudi novi adapter za napajanje od 67 W za 59 dolara koji omogućava brzo punjenje do 80 posto za samo 20 minuta. Jači model od 1.499 dolara uključuje USB-C adapter za napajanje sa dva porta od 35 W. Mada, ovaj adapter se prodaje zasebno za 59 dolara.

PCPress.rs Image

Takođe, Apple-ov 13-inčni MacBook Pro isto dobija ažuriranje za M2. Dakle, za sve vas ljubitelje Touch Bar-a, možete imati najbolje performanse sa, pa, zanimljivim načinom da kontrolišete svoj funkcionalni red. Ovaj model će biti dostupan za 1.299 dolara.

Izvor: Verge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,