BIZIT plus

Apple napravio grešku u proračunu?

Kompanija Apple, ista ona kojoj ne cvetaju ruže najavila je nova tri MacBook Pro računara, a najveća novost je da svaki od njih raspolaže samo sa četiri USB tip C porta. U prevodu – trebaće vam mnogo adaptera.

01

Da Apple nije baš previše dobro osmislio ovo govori i činjenica da čak ni novi iPhone nemate gde da povežete – i za njega vam je potreban adapter! Na sreću, Apple je odmah predstavio veliki broj različitih adaptera, tako da ne morate da brinete, treba samo da izbrojite malo više novca. Takođe, ako imate slušalice koje ste dobili uz novi iPhone (EarPods) nemate sreće, jer ne postoji port, a ni adapter za njih – MacBook Pro poseduje 3,5 mm port.

img_0038Ako malo razmislite, svi polako prelaze na USB tip C porta, koji je sve prisutniji na uređajima, pa nas ne iznenađuje previše što MacBook Pro novije generacije imaju ove konektore, ali ako vaš najprodavaniji uređaj (iPhone) tvrdoglavo ne odustaje od Lightning porta, zašto ne ostavite bar jedan kompatibilan port kako bi mogli da povežete ova dva uređaja?

Pročitajte i:  Nema dovoljno prostora na iPhone-u? Pre nego što izbrišete uspomene, proverite iOS podešavanja

04Pored toga, Apple događaji su postali manje zanimljivi jer su skoro sve stvari manje-više poznate mnogo pre samog događaja, pa smo i pre šest meseci znali da novi MacBook Pro ima ekran u vidu trake osetljiv na dodir umesto “F” tastera – Touch bar. U gornjem desnom uglu, Power taster je postao čitač otiska prsta, što poboljšava bezbednost, a tastatura je identična kao ona na 11-inčnom MacBook-u prošle generacije.

macbook-pro-intel-i7Za one koji ne žele da odvoje previše novca, postoje i verzije bez pomenutog Touch bar-a, pa tako 13-inčni model kreće od 1500 dolara, 2 GHz Intel Core i5 procesorom i SSD-om od 256 GB. Ako dodate Touch bar, još dva USB C porta (najslabija verzija ih ima samo dva) i uzmete jači Core i5 CPU na 2,9 GHz, to će vas izaći 1800 dolara. Najjača verzija (Core i7 3,3 GHz, Touch bar, 1 TB SSD, 16 GB RAM…) će biti oko 2900 dolara.

03“Petnaestice” kreću od 2400 dolara za najslabiji model sa četvorojezgarnim Core i7 na 2,6 GHz, 16 GB RAM-a, SSD-om od 356 GB i Radeon Pro 450 grafikom sa 2 GB memorije. Ako hoćete najjaču petnaesticu sa Core i7 na 2,9 GHz, SSD-om od 2 TB, 16 GB memorije i Radon Pro 460 grafikom sa 4 GB memorije prebrojite 4300 dolara pre nego što krenete u šoping.

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,