Data centri 2024

Apple navodno radi na prototipima za savitljive iPhone ekrane

Apple je počeo da radi na savitljivom telefonu i u okviru kompanije su počeli da se nižu prototipi, pišu zapadni IT mediji. Savitljiv uređaj kompanije Apple je još godinama od izbacivanja na tržište, ukazuje izveštaj koji se pojavio u javnosti, a Apple trenutno radi na displeju, a ne na ostatku telefona na koji će taj ekran prikačiti. 

PCPress.rs Image

Sklapanje ili rasklapanje?

Vizija diva iz Kupertina je da napravi ekran koji je savitljiv, a čiji je mehanizam savijanja skoro nevidljiv. Kada bi se rasklopio, očekuje se da bi trebalo da bude veliki kao iPhone 12 Pro Max. Međutim, neki izvori govore i o tome da će biti različitih veličina uređaja.

Uz to, sugeriše se da bi ovogodišnji iPhone 2021, mogao da ima nekoliko manjih nadogradnji, ali jedno veliko unapređenje vrlo je moguće – senzor otiska prsta na površini ekrana. To bi bio očigledan potez, s obzirom da je novonostala situacija u svetu učinila da maske prave veliki problem Apple-ovom Face ID-u. Još uvek nije poznato da li će ta opcija ostati na nivou glasine ili je moguća, a najskorija informacija je da je Apple u fazi testiranja te opcije.

Pročitajte i:  Apple čipovi imaju hardverski propust mogućeg curenja podataka

Ono što znamo, jedna od najvećih tehnoloških kompanija će sigurno ove godine izbaciti AirTags, glavnog konkurenta aktuelnom Tile-u. Takođe, iPad Pro bio mogao da bude unapređen sa jednim Mini LED displejom, a u fazi proizvodnje je i tanji, pristupačniji iPad model.

Izvor: theverge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , , ,