ePlaneta

Apple objavio bezbednosna ažuriranja za iPhone, iPad i Mac

Međutim, nije sve prošlo potpuno glatko.

PCPress.rs Image

Nova ažuriranja bila su dostupna samo beta testerima

Apple je obećao bržu obradu bezbednosnih zakrpa sa iOS 16 i macOS Ventura, i sada ispunjava ta obećanja. Kompanija je objavila svoja prva ažuriranja Rapid Security Response za uređaje koji koriste iOS 16.4.1, iPadOS 16.4.1 i macOS 13.3.1. Nove zakrpe su dostupne putem ažuriranja softvera kao i obično. Međutim, ažuriranja sada ne zahtevaju mnogo vremena za instalaciju. Prema izveštajima MacRumors-a nova ažuriranja će biti implementirana u roku od 48 sati, tako da će korisnici morati malo da sačekaju.

Takođe, bilo je i problema. Mnogi su dobili upozorenje o grešci da iOS ne može da potvrdi ažuriranje jer uređaj „više nije povezan na internet“. Do danas su nadogradnje bile dostupne samo beta testerima.

Brza bezbednosna ažuriranja omogućuju Apple-u da popravi ranjivosti brže nego što bi to uradio putem konvencionalnih ažuriranja softvera. Iako ih možete onemogućiti, ona mogu biti idealna za brzo otklanjanje nedostataka koje napadači mogu odmah da iskoriste. Na ovaj način može se sprečiti da se malver brzo širi kroz zajednicu posebno među korisnicima koji imaju omogućena automatska ažuriranja.

Pročitajte i:  Apple će izraditi namensku aplikaciju za lozinke

Koncept hitnih bezbednosnih ažuriranja, naravno, nije nov. Apple, Microsoft i drugi objavljivali su zakrpe izvan redovnog rasporeda. Ovo samo pojednostavljuje proces i (zajedno sa nedavnim dodacima kao što je Safety Check) i pruža izvesnu sigurnost. Sa novim brzim ažuriranjima manje ćete se brinuti da vam neko može ukrasti podatke.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,