Lucid počinje testiranje električnog Gravity SUV-a

Lucid već kasni sa svojim planom da otvori rezervacije za troredni Gravity SUV početkom 2023. Međutim, kompanija je objavila da EV napreduje, rekavši da ulazi u novu fazu razvoja, koja se sada testira na javnim putevima širom SAD.

PCPress.rs Image

Lucid se sprema da lansira i jeftinije modele automobila

Kao što smo ranije saznali, Gravity deli dizajn sa Lucid Air-om, ali nudi do tri reda sedišta koja mogu da prime sedam ljudi. Takođe će imati Lucid-ove nove Glass Cockpit displeje visoke rezolucije. Takođe kompanija obećava dinamiku vožnje sportskog automobila i veći električni domet od bilo kog SUV-a na tržištu danas.

Ostali detalji tek treba da budu objavljeni, poput tačnog dometa i performansi ili veličine baterije. Ranije je Lucid objavio nekoliko unutrašnjih i spoljašnjih snimaka koji prikazuju masivni panoramski krov. Lucid je nedavno lansirao svoj prvi EV koji je generalno dobio dobre kritike za svoju dinamiku vožnje, izgled i još mnogo toga. Dok je početni model bio u prodaji po astronomskoj ceni od 179.000 dolara, kompanija radi na tome da svoje jeftinije modele Air i Pure izbaci na tržište.

Pročitajte i:  Lucid Motors prikupio još milijardu dolara

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: