BIZIT plus

Apple objavljuje novi redizajnirani iPad

Apple je predstavio redizajniranu verziju svog iPad-a. Novi model uključuje prelazak na USB-C, bez priključka za slušalice i čitač otiska prsta ugrađen u dugme za spavanje/buđenje. Možete očekivati poznati ekran od 10,9 inča sa rezolucijom 2,360 x 1,640 i podešavanjem boje True Tone.

Apple objavljuje novi redizajnirani iPad

Apple objavljuje i novi iPadOS 16 krajem oktobra

Ovo je prvi iPad sa selfie kamerom orijentisanom na pejzaž, što ga čini daleko boljim za grupno ćaskanje ili korišćenje na laptopu. Tablet koristi isti A14 Bionic čip kao originalni iPad Air i podržava moderno umrežavanje poput WiFi 6 i 5G. Pronaći ćete i ažuriranu zadnju kameru od 12 MP. Nažalost, i dalje ste ograničeni na podršku za olovku prve generacije i moraćete da koristite Pencil USB-C adapter da biste uparili i napunili olovku.

Novi Magic Keyboard Folio od 249 dolara nudi tastere pune veličine i trackpad poput skuplje Magic Keyboard, samo bez plutajućeg dizajna. Magnetni priključak čini relativno lako odvajanje iPad-a, a Smart konektor vam štedi muke prilikom punjenja i uparivanja koje ponekad dolaze sa ovim tastaturama.

Pročitajte i:  Apple pobija svaku tvrdnju iz tužbe DOJ-a

Novi osnovni iPad je sada dostupan za naručivanje i stići će u prodavnice 26. oktobra. Međutim, budite spremni na povećanje cena. Cena se kreće od 449 USD za WiFi model od 64 GB, a penje se na 599 USD za mobilnu verziju. To je značajan skok, a Apple zadržava iPad poslednje generacije za istih 329 dolara kao i ranije.

Takođe, Apple objavljuje iPadOS 16 24. oktobra. Trebaće vam najmanje iPad ili iPad mini pete generacije, iPad Air treće generacije ili bilo koji iPad Pro da biste koristili novu platformu, koja uključuje nadogradnje kao što je Stage Manager multitasking .

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,