Apple od početka 2018. neće prihvatati 32-bitne aplikacije za Mac App Store

Apple je 1. decembra u blog postu podsetio sve developere da od početka sledeće godine više neće prihvatati 32-bitne aplikacije za Mac App Store.

PCPress.rs Image

Tokom WWDC 2017 konferencije, koja je održana u junu, kompanija je upozorila developere da će 32-bitne aplikacije za iOS 11 i macOS High Sierra u potpunosti nestati, iako su trenutno još uvek podržavane. Kompanija je sada obavestila developere da nakon 1. januara više neće moći da ubacuju 32-bitne aplikacije u Mac App Store, te da će morati da ažuriraju postojeće aplikacije na 64-bitne, najkasnije do juna 2018. godine. Prema saopštenjima iz kompanije Apple, macOS High Sierra je poslednja macOS verzija koja će podržavati 32-bitni kod, a macOS verzija (10.14), koja će biti najavljena na leto naredne godine, imaće samo 64-bitnu podršku.

Apple preporučuje developerima da razmotre distribuiranje aplikacija u 64-bitnom formatu i van Mac App Store-a, kako bi se obezbedilo da korisnici nastave sa korišćenjem ovih aplikacija i u okviru budućih macOS verzija.

Izvor: Softpedia

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Smanjite vreme provedeno na telefonu tako što ćete sakriti aplikacije na svom iPhone-u
SBB

Tagovi: , , , , , ,