Apple odlaže vraćanje radnika zbog porasta obolelih od kovida

Apple odlaže povratak svojih zaposlenih u kancelarije zbog povećanja broja zaraženih koronavirusom. Kompanija je nameravala da svoje radnike od septembra vrati u kancelarije tri puta nedeljno, ali je zbog trenutne situacije povratak odložen za oktobar.

Apple odlaže vraćanje radnika zbog porasta obolelih od kovida.

Mnoge kompanije prilagođavaju planove zbog pandemije

Apple-ovi planovi za povratak u kancelariju naišli su na čvrsto protivljenje određenog dela zaposlenih. U junu je izvršni direktor Tim Cook poslao memorandum širom kompanije rekavši radnicima da će morati da se vrate na svoja radna mesta. Neki od zaposlenih nisu se složili i u internom pismu su rekli da je kompanija naterala radnike da biraju između porodice, blagostanja i produktivnosti, ili da budu deo Apple-a.

Google je izdao slična uputstva radnicima, rekavši im da se na posao vraćaju tri dana u nedelji do septembra. I druge kompanije prilagođavale su svoje planove kako je pandemija napredovala. Amazon je u početku planirao da vrati svoje radnike u kancelariju na puno radno vreme. Međutim, nakon nekog vremena promenio je odluku i rekao da zaposleni borave tri dana u nedelji u svojim kancelarijama.

Pročitajte i:  Apple otpušta preko 700 zaposlenih

Izvor: BBC

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: