ERP 2024

Zoom kupuje Five9 za 14.7 milijardi dolara

Platforma za video sastanke Zoom kupuje softversku kompaniju Five9 za cloud kontakte za 14,7 milijardi dolara. Prema uslovima ugovora, Five9 će postati operativna jedinica Zoom-a, a izvršni direktor Rowan Trollope postaće predsednik kompanije.

Zoom kupuje Five9 za 14.7 milijardi dolara.

Cena akcija Zoom-a lagano počinje da pada

Izvršni direktor kompanije Zoom, Eric Yuan, izjavio je da kompanija kontinuirano traži načine da poboljša svoju platformu, a Five9 će njihovim kupcima pružiti još veće pogodnosti. Dodao je da će potpisani ugovor dodati još poslovnih klijenata u bazu klijenata kompanije Zoom, a da je Five9 komplementaran njegovom Zoom Phone cloud sistemu. U 2020. godini celogodišnji prihod Five9 porastao je za 33% u odnosu na prethodnu godinu, na 435 miliona dolara.

Five9 je Zoom-ova prva akvizicija od milijardu dolara i dolazi u trenutku kada kompanija pokušava da nastavi rast koji je stekla tokom pandemije koronavirusa, dok su ljudi radili i školovali se na daljinu. Cena akcija Zoom-a se više nego utrostručila otkako je pandemija zaključala sve tokom prošle godine. Njegov prihod je porastao za 326% u 2020. godini, ali je u prvom kvartalu 2021. godine Zoom zabeležio rast od oko 191% na 956 miliona dolara.

Pročitajte i:  Pogledi na Excel tabele

Izvor: The Verge

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: ,