Apple olakšava popravku iPhone 14 uređaja

Apple je priznao da je iPhone 14 dizajniran da bude lakši za popravku, ali je možda nedovoljno prodao tu nadogradnju. iFixit je završio rastavljanje ovogodišnjeg osnovnog iPhone-a i jasno je da je uređaj prerađen od temelja sa popravkama uradi sam na umu. Zadnje staklo je lakše i jeftinije popraviti, kao što je obećano, ali je korišćen metalni srednji okvir da bi prednji bio jednako dostupan. Dizajn je lakše popravljiv od mnogih Android telefona koji se jednostavno otvaraju sa zadnje strane.

PCPress.rs Image

Do sada najbolji telefon za popravke od 2016. godine

Srednji okvir iPhone-a 14 održava istu strukturnu krutost koju ste videli u porodici 13. Apple je već premestio slušalicu i prednju kameru na mesto koje se može popraviti na glavnom telefonu prethodne generacije.

iPhone 14 neće naterati kupce da zažale zbog kupovine. Apple i dalje zahteva da kupci i tehničari aktiviraju delove nakon što su instalirani, tako da ne možete samo da koristite nezvanični back umesto potencijalno skupljih komponenti za samouslužnu popravku. Uprkos tome, iFixit tvrdi da je ovo najpopravljiviji Apple telefon od iPhonea 7 iz 2016.

Pročitajte i:  Apple razvija personalnog kućnog robota

Prerada nije potpuno iznenađujuća. Apple je suočen sa pritiskom kako federalne vlade tako i državnog zakonodavstva da poboljša popravljivost. Ako se svojim dizajnom nije bavio popravkama kod kuće, rizikovao je bitke sa regulatorima koji bi mogli da nametnu promene i izreknu kazne. Bez obzira na razloge, verovatno vam neće smetati ako ste čekali iPhone koji je zaista pogodan za popravke.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,