Google kasni sa redizajnom Android Auto platforme

Android Auto već nekoliko meseci čeka na redizajn i do ovog trenutka taj zadatak već je trebao da bude završen. Međutim, Google očigledno nije stigao da ga završi.

android auto

Novi izgled, pod kodnim imenom „Coolwalk“ razvija se već duže vreme. Prvi put je prikazan pre oko godinu dana, a od tada je došlo i do različitih promena. Početkom ove godine,  , a najavljene su i neke nove funkcije (kao što je podrška za Cast). Ali tek u maju ove godine, Google je zvanično najavio redizajn za Android Auto.

Jedna od najvećih promena u njemu trebala bi da bude sposobnost da se sadržaj prikazuje u različitim rezolucijama i odnosima stranica. Do sada je Android Auto optimizovan samo za jednu veličinu displeja sa odnosom stranica 16:9, u lanscape formatu. Međutim, noviji automobili dolaze sa većim (i širim) ekranima, sa različitim odnosima stranica, pa je neophodno i da se Android Auto prilagodi tim promenama.

Google je u svojim najavama eksplicitno navodio da će novi Android Auto ugledati svetlost dana tokom ovog leta. A kako je kalendarsko leto prošlo, očigledno je da kompanija nije ispunila zadati cilj. Do ovog trenutka ne postoji mogućnost da korisnici preuzmu oficijelnu, ili makar beta verziju ovog sistema, a kada će ona postati dostupna za sada nije poznato.

Pročitajte i:  Funkcija Android Auto-a za sumiranje tekstova dok vozite se sada uvodi

Izvor: 9to5Google

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,