Apple otkrio prvi Thunderbolt monitor

PCPress.rs ImageKao što se moglo očekivati, Apple-ov monitor dijagonale dvadeset sedam inča može se povezati na Mac notebook ako korisnici žele veći ekran i dodatne portove za priključenje perifernih uređaja.

Thunderbolt Monitor ima fabrički instaliranu kameru, koja omogućava korisnicima da koriste HD FaceTime video konferencije. Takođe ima ugrađen 2.1 audio-sistem i MagSafe punjač za Mac notebook. Tu su i tri USB 2.0 porta, FireWire 800 port kao i onaj za Gigabit Ethernet. Apple tvrdi da će korisnici moći da povežu pet drugih Thunderbolt uređaja na monitor.

Thunderbolt I/O tehnologija pruža dva kanala na istom konektoru s 10 Gbps za prenos u oba pravca. Zbog toga je Thunderbolt superbrz i superfleksibilan. Podaci se mogu prenositi s perifernih uređaja do dvadeset puta brže nego sa USB-a 2.0 i dvanaest puta brže nego s FireWire-a 800.

S obzirom na svu tu funkcionalnost, Thunderbolt monitor neće biti jeftin. Apple namerava da ga pusti u prodaju za dva meseca i koštaće oko sedam stotina evra.

Izvor: CNET News

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Prvi put kod nas: ASUS ProArt kreativni skup
SBB

Tagovi: , ,