BIZIT plus

Apple-ov program za samostalnu popravku dolazi u Evropu

Nakon što ga je lansirao u SAD-u ranije ove godine, Apple-ov program Self Service Repair stigao je u osam evropskih zemalja. Tamošnji kupci će moći da izvrše mnoge od najčešćih popravki na linijama iPhone 12 i iPhone 13, zajedno sa MacBook računarima sa M1 čipom.

Apple-ov program za samostalnu popravku dolazi u Evropu

EU oblikuje poslovanje Apple-a u skladu sa novim zakonima

Rezervni delovi i alati se mogu kupiti u Apple-ovoj prodavnici za samoposluživanje u Belgiji, Francuskoj, Nemačkoj, Italiji, Poljskoj, Španiji, Švedskoj i Velikoj Britaniji. Apple je rekao da su oni isti, po istim cenama, kao i oni koji su dostupni ovlašćenim serviserima. Ako ne želite da kupite alat za jednokratnu popravku, možete iznajmiti komplet na nedelju dana po ceni od 54,90 funti.

Za popravku iPhone 13 telefona potrebno je mnogo alata, uključujući presu za baterije, presu za ekran, rezač za lepljenje, razne drajvere obrtnog momenta i magnetizator, tako da se iznajmljivanje čini kao dobro rešenje. To je dobra opcija za ljude koji su možda daleko od ovlašćenog Apple centra za popravku. U isto vreme, možda ćete želeti da uporedite cenu delova, iznajmljivanja alata i sopstvenog vremena sa cenom profesionalne popravke od strane Apple-a ili nekog drugog servisera.

Pročitajte i:  Glasine o iPhone 17

Apple je u suštini bio primoran na ovaj potez pravilima o pravu na popravku kako u SAD-u tako i u Evropi. EU je nedavno predložila nova pravila koja bi zahtevala da 15 komponenti (baterije, displeji, punjači itd.) budu na raspolaganju najmanje pet godina nakon što telefon bude pušten u prodaju u EU. EU je takođe usvojila zakon koji zahteva USB-C punjenje za mobilne uređaje do kraja 2024. godine, što znači da će Apple do tada morati da eliminiše svoj Lightning konektor na iPhone uređajima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: