Pametni sat prati vitalne znakove pacijenata

ChroniSense Medical, izraelska medicinska kompanija, razvila je pametni sat koji radi kao nosivi medicinski senzor.

PCPress.rs Image

Uređaj je upravo dobio odobrenje FDA kao bezbedan i efikasan

Može precizno pratiti vitalne znakove kao što su zasićenost krvi kiseonikom, brzina pulsa i disanje. Uređaj, nazvan Polso, dizajniran je i za kućna i za klinička podešavanja i dolazi sa mobilnom aplikacijom za pacijente i platformom zasnovanom na cloudu za kliničare. Osigurava i kontinuiranu i proveru pacijenata na licu mesta, što negovatelje oslobađa dosadne dužnosti. Nedavne studije su pokazale Polso-ovu tačnost i lakoću upotrebe u demografskim grupama i prema populaciji pacijenata. ChroniSense Medical razvija dodatne parametre za praćenje vitalnih znakova – uključujući krvni pritisak preko arterije ruke.

Uređaj je upravo dobio odobrenje FDA kao bezbedan i efikasan. „FDA odobrenje je značajna prekretnica ka komercijalizaciji Polso Connect-a i ka stvaranju novog modela u upravljanju hroničnom negom“, rekla je CEO ChroniSense Medical, Bridget Ross.  „Sa 6 od 10 odraslih osoba u SAD koje žive sa hroničnim oboljenjem i preko 1,1 bilion dolara direktnih troškova zdravstvene zaštite godišnje, postoji ozbiljna potreba za rešenjem za daljinsko praćenje pacijenata koji je jednostavan za upotrebu, medicinske klase”.

Din Hadass, ChroniSense Medical GM, Izrael, rekao je: „FDA odobrenje je važna validacija naše tehnologije. ChroniSense Medical je laserski fokusiran na dovođenje na tržište rešenja za praćenje koja će revolucionisati upravljanje pacijentima, pomoći u spasavanju života i smanjiti težak teret hronične nege.” ChroniSense Medical ima sedište u Jokneamu, severni Izrael.

Izvor: Nocamels

 

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,