BIZIT plus

Apple-ov vodeći dizajner iPhone čipova napušta kompaniju

Apple-ov senior direktor u sektoru za arhitekturu platforme, Gerard Williams III, napustio je kompaniju prošlog meseca nakon devet godina, prenosi CNET. Možda nije najprepoznatljivije ime iz Apple-a, ali je imao veoma važnu poziciju za kompaniju koja ima cilj da dizajnira sve više svojih komponenti. Williams je predvodio razvoj svih Apple procesora od A7, koji se prvi put pojavio na iPhone 5S, do A12X koji se nalazi u najnovijem Cupertino-vom iPad Pro modelu.

PCPress.rs Image

Kao što je CNET primetio, A7 je bio prvi 64-bitni procesor za mobilne uređaje. Njegova premijera na iPhone 5S uređaju primorao je Qualcomm da izda svoj 64-bitni mobilni procesor koji je imao velikih problema i nije bio spreman za premijeru. Pored vođenja procesa dizajniranja procesora, William je takođe bio zadužen za raspored na Appleovim SOC-evima poslednjih godina. Drugim rečima, on je bio taj koji je odlučivao o rasporedu komponenti SOC-a, kao što su CPU, GPU i memorija.

PCPress.rs Image
Gerard Williams III

Nejasno je zašto je Williams napustio Apple, a još uvek nije ažurirao svoju LinkedIn stranicu. Verovatno da je imao uticaja na razvoj narednih nekoliko uređaja koje će Apple izbaciti, možda čak i prve Mac-ove koje pokreću Apple-ovi procesori – to jest, ako su izveštaji da Cupertino odustaje od Intela za svoje laptop čipove uopšte istiniti.

Pročitajte i:  Nastavlja se tužba protiv Apple-a u Velikoj Britaniji

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , , ,