Apple-ova akvizicija obezbediće još kvalitetnije iPhone fotografije

Apple je kupio britanski startup, Spectral Edge Ltd.  Ova kompanija je razvila tehnologiju istovremenog slikanja obične i infracrvene fotografije, koje se spajaju procesom mašinskog učenja, a rezultat je jasnija fotografija sa prirodnijim bojama. To će tehnološkom gigantu obezbediti preduslov da u sledećim verzijama svojih telefona implementira ovu tehnologiju i da dodatno podigne nivo kvaliteta u poslednje vreme najvažnijeg dela mobilnog telefona – kamere.

PCPress.rs Image

Prema proizvođaču, ova tehnologija može da se implementira softverski ili hardverski. Potencijalna primena bi mogla da bude u unapređivanju fotografija napravljenih u lošim svetlosnim uslovima (noćne fotografije), ali i u detaljnijem prikazu koje će ponuditi bezbednosne kamere ili dronovi.

Za sada nije poznata vrednost ove akvizicije. Podaci koji mogu da se dobiju je da je Spectral Edge Ltd. u toku prošle godine prikupio 5.3 miliona dolara investicija. Prema analitičarima, Apple bi ovu tehnologiju mogao da implementira u svoj AI za fotografije, ali za potvrdu ipak ćemo morati da sačekamo da ona ugleda svetlost dana.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Pročitajte i:  Apple izgubio bitku za App Store u Velikoj Britaniji