‘Hey Siri’ spasava živote

Jasno je da se glasovni asistenti već koriste za obavljanje različitih zadataka, ali nijedan ne može da se meri sa zadatkom koji je dobila Siri čiji je vlasnik jedan američki student.

PCPress.rs Image

“Hey Siri” opcija je na iPhone stigla sa iOS-om 9, a njenu korisnost je nedavno testirao osamnaestogodišnji Gael Salcedo, budući da ju je iskoristio za poziv u pomoć nakon što je njegov auto sleteo u reku Winnebago. Zahvaljujući tome što je brzo razmišljao Salcedo je prvo otvorio prozore, što je važno budući da je iz vozila sa zatvorenim prozorima skoro nemoguće izaći nakon što potone, te se formira određeni pritisak koji stvara voda koja ga okružuje.

Nakon toga je izgovorio komandu “Hey Siri”, te je iskoristio za pozivanje hitnih službi. Vatrogasci su brzo reagovali, delom i zbog toga što je poziv stigao na vreme, tako da je Salcedo uspešno oslobođen iz automobila koji je tonuo.

PCPress.rs Image

Ovo nije prvi put da je Siri poslužila za spasavanje života, pa je već poznato nekoliko slučajeva u kojima korisnici nisu mogli da dođu do svojih telefona, ali su uspeli da pozovu pomoć zahvaljujući “Hey Siri” opciji. Ova korisna funkcija upotrebljava se često, a ovakvi slučajevi su dokaz da funkcioniše i kada je to najpotrebnije.

Pročitajte i:  Apple u 2024. godini planira da poveća kupovinu 3 nm čipova za 50 procenata

Izvor: BGR

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,