ERP 2024

Apple patentira kaiš pametnog sata sa podesivom ugrađenom kamerom

Apple Watch nikada nije dolazio sa integrisanom kamerom i nije sigurno da li će je ikada imati. Međutim, nedavno otkriveni patent sugeriše da Apple razmišlja o ideji da omogući ljudima da slikaju sa svog zgloba. Jedno od rešenja koje su smislili bilo je postavljanje kamere unutar Apple Watch kaiša za sat.

PCPress.rs Image

U patentu stoji da bi se „optički senzor“ nalazio na jednom kraju fleksibilnog kaiša, tako da bi ga korisnici mogli okretati da bi uhvatili fotografiju bez potrebe da savijaju zglob. Na taj način kaiš bi lako mogao da se povuče kako bi se snimila fotografija onoga što je ispred korisnika ili da je okrenu prema sebi kako bi fotografisali selfi. Patent takođe predviđa kaiš sa dve kamere okrenute u suprotnim optičkim pravcima, tako da je moguće fotografisati sa obe strane kaiša. Kada se ne koristie kamere se lako mogu skloniti u sam kaiš.

PCPress.rs Image

Ovo ne bi bila prva implementacija takve ideje, to je nešto što smo videli na Samsung Galaxy Gear-u pre mnogo godina. Da li će to uraditi Apple je sasvim druga stvar. Sam patent ne garantuje da će ovo ikada videti svetlost dana.

Pročitajte i:  Novi iPad odbacuje fizičke SIM kartice 

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , , ,