BIZIT plus

Apple Pay Later od sada dostupan svima u SAD-u

Apple-ov sistem „kupi sada, plati kasnije“ konačno je dostupan svim kupcima u SAD nakon laganog lansiranja u martu. Da biste platili kasnije i počeli da vršite jednaka plaćanja tokom šest nedelja, morate da budete podešeni na Apple Pay sa debitnom karticom koja ispunjava uslove.

PCPress.rs Image

Granica su kupovine između 75 i 1,000 dolara

Ipak, postoji granica. Plati kasnije funkcioniše samo za kupovine koje koštaju između 75 i 1.000 dolara napravljene na iPhone-u ili iPad-u preko prodavca koji prihvata Apple Pay. Kompanija kaže da tokom perioda otplate nećete akumulirati kamatu i da nema naknada za kašnjenje. Međutim, u zvaničnom dokumentu Apple kaže da bi vaša banka mogla da vam naplati dodatne naknade „ako vaš račun debitne kartice ne sadrži dovoljno sredstava za otplatu kredita“. Nakon što se odlučite za finansiranje kupovine da platite kasnije, vaš kredit “platiti kasnije” i istorija plaćanja se dele sa kreditnim biroima.

U video tutorijalu, Apple razlaže kako da počnete. Jednostavno izaberite između plaćanja u celosti preko Apple Pay-a ili plaćanja kasnije. Ako izaberete ovo drugo, alatka će vam automatski reći koliko će koštati svako plaćanje svake dve nedelje, što podleže odobrenju. Morate da potvrdite svoje lične podatke i „Slažete se i prijavite se“ pre nego što započnete program otplate.

Pročitajte i:  Kako koristiti Stolen Device Protection

Kada počnete da plaćate, Apple olakšava praćenje vašeg napretka. Vaše ukupno preostalo stanje, predstojeća i prethodna plaćanja su prikazani u aplikaciji Wallet. Ovde možete da podesite automatsko plaćanje i promenite bankovnu ili debitnu karticu sa koje primate svoje uplate i ako želite, dodirnite da platite ranije. Apple je takođe integrisao alatku za kalendar sa funkcijom Pay Later tako da korisnik iPhone-a može da vidi sve što duguje na jednom mestu kako bi pratio napredak.

Uvođenje Pay Later stavlja Apple u konkurenciju sa drugim aplikacijama za digitalnu otplatu kao što su Afterpay, Klarna i Affirm, koje su se udružile sa velikim tehnološkim gigantima kao što je Amazon kako bi proširili svoje usluge. Otprilike tri od četiri korisnika iPhone-a u SAD-u su aktivirali Apple Pay, prema Birou za finansijsku zaštitu potrošača. Popularnost ove kompanije među korisnicima iPhone-a mogla bi da joj pomogne da se učvrsti na ovom novom tržištu.

Izvor: Engadget

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: