Apple planira renoviranje Mac linije sa M4 čipovima

Fokus na veštačku inteligenciju.

PCPress.rs Image

Značajne promene u iOS-u

Apple se navodno približava proizvodnji M4 računarskih procesora koji će imati sposobnosti obrade veštačke inteligencije. Plan je dasvaki model Mac računara koristi takve čipove.

Kompanija ima za cilj da prikaže ažurirane računare krajem ove godine i početkom sledeće godine. Oni bi uključivali nove iMac računare, jeftiniji 14-inčni MacBook Pro, visokoproduktivne 14-inčne i 16-inčne MacBook Pro modele i Mac mini modele.

Proizvođači računara su bili u krizi tokom pandemije zbog rada i učenja od kuće. Industrija se oslanja na novu generaciju laptopova i desktop računara sa moćnijim čipovima koji mogu da obavljaju zadatke veštačke inteligencije kao što je sažimanje dokumenata bez slanja podataka u oblak.

Intel priprema takve čipove, kao i rivali uključujući Qualcomm. Nvidia takođe planira da iskoristi svoju snagu u AI čipovima kako bi ušla na tržište PC računara sa novim čipom već 2025. godine.

Apple planira da istakne sposobnosti obrade veštačke inteligencije novih čipova i integraciju sa sledećom verzijom macOS-a.

Ova vest dolazi pred godišnju konferenciju razvojnih programera Apple-a u junu. Prema izveštajima, proizvođač iPhone-a mogao bi da najavi nove AI partnere i predstavi značajne promene u iOS-u. Prodaja Mac računara pala je za 27 odsto u Apple-ovoj poslednjoj fiskalnoj godini koja je završena u septembru.

Pročitajte i:  Apple i Epic Games: Borba se nastavlja

Apple je u oktobru predstavio trenutnu generaciju M3 čipova i nove MacBook Pro i iMac računare koji ih koriste.

Izvor: Reuters

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *