Apple izgleda nije jedini od velikih svetskih proizvođača koji će ukloniti punjač iz kutije uređaja. Kako je primećeno na Reddit-u, Xiaomi je najavio da će dolazeći Mi 11 telefon stići na tržište bez punjača. Obrazloženje smo čuli nedavno i to od glavnog konkurenta. Još se u novembru Apple pravdao da je punjač izostao iz “ekoloških razloga”, odnosno da je reč o navodnoj brizi za životnu okolinu.

PCPress.rs Image

Xiaomi kao Apple

Iz te kineske kompanije su najavili da će se danas, 28. decembra na konferenciji na kojoj se očekuje predstavljane novog telefona kompanije, diskutovati o toj odluci. Takođe je očekivano da će biti onih kupaca koji neće moći da prihvate takvu odluku. Međutim, za mnoge ta odluka neće bitno uticati na kupovinu. U SAD, jednom od najvećih svetskih tržišta telefona, Xiaomi ima ograničenu publiku. S druge strane, Apple je već napravio taj korak i probio led. Njega će verovatno pratiti Samsung, sa novim modelom Galaxy S21, a sada izgleda i Xiaomi.

Ako je za utehu potrošačima, izgleda da se za sada ovaj trend odnosi samo na perjanice svake od kompanija i da će sa ostalim telefonima iz ponude, makar u sledećoj godini, nastaviti da stižu i punjači.