BIZIT plus

Apple ponovo odlaže povratak u kancelarije

Apple ponovo odlaže povratak u kancelarije a ovaj put će biti manje strog u pogledu ličnog rada. Kompanija više neće zahtevati da osoblje dolazi u kancelariju tri puta nedeljno do 23. maja.

PCPress.rs Image

Veća sloboda i rad od kuće

Umesto toga, kompanija će navodno pokrenuti pilot program u kojem će se neki zaposleni biti dva dana u nedelji u kancelariji u „nedeljama koje su pred nama“. Svako ko se ne oseća prijatno i dalje može da radi na daljinu, navodi se u napomeni kompanije.

Iako Apple nije podelio mnogo drugih detalja, obećao je najmanje dve nedelje ranije obaveštenja pre bilo kakvih promena. Pilot program će zahtevati da radnici u kancelarijama nose maske u zajedničkim prostorima i liftovima.

Odlaganje je navodno izazvano povećanjem broja slučajeva korona virusa. Nekoliko neuspeha za povratak u kancelarije, uključivali su i varijantu Omicrona. Sve do pojave ovakve sitacije, Apple je hteo da organizuje rad u kancelarijama najmanje jednom nedeljno u aprilu i dva puta nedeljno od 2. maja.

Kompanija možda nije imala mnogo izbora bez obzira na tačan nivo infekcije. Hiljade Apple-ovih radnika odustali su od planova za povratak u kancelariju kao deo pokreta „Apple Together“.

Pročitajte i:  Apple otpušta preko 700 zaposlenih

Početkom maja, sindikat je objavio otvoreno pismo tražeći od menadžmenta više fleksibilnosti u radu na daljinu. Direktor kompanije za mašinsko učenje, Ian Goodfellow, dao je ostavku zbog politike vraćanja u kancelarije. Apple rizikuje dalje podsticanje tenzija i potencijalni gubitak talenata, ako nastavi sa svojim ranijim planovima.

Izvor: Engadget

Facebook komentari: