Apple postaje najveći brend pamentih telefona

Vladavina Samsunga kao vodećeg svetskog brenda telefona se bliži kraju.

PCPress.rs Image

Čini se da Apple tokom 2023. godine postaje najveći svetski brend pametnih telefona. Tokom ove godine Apple ima mogućnost da po prvi put prestigne Samsung.

Očekuje se da će Apple tokom 2023. godine da isporuči 220-225 miliona iPhone jedinica a Samsung 220 miliona jedinica. Samsung je obično isporučivao više od 220 miliona jedinica. Ove godine njihov obim isporuke je smanjen u najvećoj meri zbog izostanka čipova.

Očekuje se da će Apple tokom ove godine da ostvari blagu prednost u odnosu na Samsung a da će se taj trend nastaviti tokom 2024. godine. Za sada se predviđa da će Apple tokom 2024. godine da isporuči 250 miliona iPhone jedinica, dok za Samsung još uvek nije određeno niti moguće predvideti.

Apple uspostavlja blagu prednost upravo u vreme kada se očekuje iPhone 15. Kako iPhone 15 Pro ima značajna poboljšanja očekuje se velika šansa za „bum prodaju“. U isto vreme se ukazuje na činjenicu da isporuka iPhone 15 Pro može da bude suočena sa značajnim kašnjenjima zbog problema u lancu snabdevanja posebno kada je u pitanju model iPhone 15 Pro Mac.

Pročitajte i:  Google, Intel i Arm računaju na dominaciju Nvidia AI čipova 

Apple je svakako ostvario ogroman uspeh shodno tome da je Samsung bio apsolutni lider na tržištu više od decenije.

Izvor: indianexpress.com

Facebook komentari:
Računari i Galaksija
Tagovi: , ,