Apple – greška u ograničenju vremena za decu pred ekranom

Ako je vaše dete na neki misteriozan način zaobilazilo vremenska ograničenja ekrana koja ste postavili na njihovom Apple uređaju, Wall Street Journal bi mogao znati zašto: publikacija je otkrila da greška sprečava određena ograničenja vremena ekrana postavljena preko sistema Family Sharing da se ispravno čuvaju mesecima. Apple je trebalo da reši problem još u maju, ali očigledno je problem i dalje prisutan.

PCPress.rs Image

Apple-ov sistem za porodično deljenje omogućava roditeljima da postave ograničenja korišćenja na uređajima svoje dece, pri čemu je jedna od ključnih kontrola mogućnost da nadgledaju i ograniče upotrebu određenih aplikacija i uređaja u celini putem funkcije pod nazivom Vreme ekrana. Časopis izveštava da je otkrio da određena postavka poznata kao Downtime, koja blokira pristup celom uređaju, nije uspela da se ispravno sačuva; u jednom slučaju, neko je morao da postavi ograničenja vremena zastoja tri puta pre nego što je ograničenje ispravno sačuvano. U međuvremenu, deca su možda imala više pristupa svom uređaju nego što su roditelji želeli.

Pročitajte i:  Sudija odbacuje Apple zahtev da odbaci tužbu zbog uhođenja AirTaga

Apple je potvrdio aktuelnu grešku za Journal i rekao da radi na rešenjima, ali nije ponudio nikakav vremenski okvir. „Svesni smo da neki korisnici možda imaju problem kada se podešavanja vremena ekrana neočekivano resetuju“, rekao je Apple za Journal. „Mi ove izveštaje shvatamo veoma ozbiljno i mi smo radili i nastavićemo da ažuriramo kako bismo poboljšali situaciju.

Izvor: TheVerge

Facebook komentari:
SBB

Tagovi: ,