Apple predstavio 16-inčni MacBook Pro sa novim procesorima

Apple je predstavio novi, 16-inčni MacBook Pro. Model će biti dostupan u srebrnoj i  svemirsko-sivoj boji po ceni od 2,499 dolara, početkom sledeće nedelje. MacBook Pro od 14 inča, koštaće 1,999 dolara.

PCPress.rs Image

Karakteristike i poboljšanja

Novi MacBook Pro moguće je konfigurisati sa M1 Pro i M1 Max, novim Apple-ovim procesorima sa 10 jezgara , od kojih su 8 jezgara visokih performansi i dva visoke efikasnosti. M1 Max ima duplo više GPU jezgara u odnosu na Pro (32 u odnosu na 16) i dvostruku veću propusnost memorije, kao i 64GB jedinstvene memorije (Pro ima 32GB).

Uređaj je težak oko 2kg, debljine 16.8mm, sa 16-inčnim displejom. Touch bar je zamenjen tasterima, a postoji i HDMI port sa desne strane, kao dodatak Thunderbolt 4 portu i SDXC slotu. Takođe postoje priključak za slušalice i 4 Thunderbolt porta sa leve strane.

Prema Apple-u, model M1 Pro podržava do 2 Pro displej XDR-a, a M1 Max može da podrži do tri, pored 4K TV-a.

Novi MacBook Pro, model od 16 inča, uključuje i kameru od 1080p koja je, u odnosu na prethodne modele, poboljšana za uslove slabog osvetljenja. Zvučni sistem sa 6 zvučnika podržava prostorni audio, a Liquid Retina XDR isporučuje osvetljenje do 1600 nita (148,6 lumena).

Pročitajte i:  Svi novi iPhone 15 uređaji imaće implementiran Dynamic Island deo na displeju

Što se tiče baterije, Apple tvrdi da novi 16-inčni model ima najduži radni vek baterije do sada: baterija traje oko 21 sat emitovanja video zapisa.

Gde nabaviti?

Na jučerašnjem događaju, Apple je predstavio i treću generaciju AirPods bežičnih slušalica, otpornih na vodu i znoj. Trajanje baterije je oko 6 dati. Slušalice će koštati 179 dolara.

Sve nove modele moguće je naručiti na Apple Store, a isporuka počinje sledeće nedelje. Ipak, treba imati na umu kašnjenja zbog ograničenih količina, ukoliko se naruče određeni modeli.

Izvor: Apple, The Verge

Facebook komentari:
eFakture

Tagovi: , , , ,