BIZIT plus

Apple predstavio iPhone 6 i iPhone 6 Plus

iPhone 6 i iPhone 6 Plus novi su članovi Appleove iPhone porodice, predstavljeni 9. septembra na zvaničnoj Apple konferenciji.

6i6plus

Iako je bio obezbeđen prenos putem interneta, bilo je velikih problema u njegovom funkcionisanju, ali novinari koji izveštavaju sa lica mesta prenose da se radi o uređajima 4,7-inčnog i 5,5-inčnog ekrana.

Rezolucije ovih panela su  1334 x 750 i 1920 x 1080, u prevodu 38 i 185 posto piksela više od modela iPhone 5S.

Dizajn novih iPhonea podseća na dizajn iPad Aira i iPada mini, a radi se kućištu zaobljenih ivica, a, kao što se i nagađalo, power dugme pomereno je sa strane.

Što se debljine tiče, u odnosu na prošlogodišnji model (da podsetimo, 5S bio je debljine 7,6 milimetara), ovogodišnji su debljine 6,8milimetara i 7,1 milimetar u slučaju modela 6 Plus.

Što se procesora tiče, novi telefoni imaju Appleov A8 64-bitni čip.

Kamera je rezolucije 8MP, sa novom generacijom iSight senzora.

Oba modela opremljena su NFC-om, ali i Appleovom novom tehnologijom mobilnog plaćanja – Apple Pay, koja omogućava plaćanje putem samo jednog dodira prstom.

Pročitajte i:  Nema dovoljno prostora na iPhone-u? Pre nego što izbrišete uspomene, proverite iOS podešavanja

Uređaji će raditi na iOS-u 8, koji će biti dostupan i korisnicima starijih modela (podržan je 4S i novije generacije) od 17. septembra.

 

U prodaji će biti od 19. septembra, a pretprodaja kreće ovog petka, 12. septembra. iPhone 6 košta od 199 dolara uz dvogodišnji ugovor (verzija sa 16GB) , dok će veća varijanta, iPhone 6 Plus koštati od 299 dolara. Izlaskom novih modela, iPhone 5C postao je besplatan uz dvogodišnji ugovor.

Do kraja godine biće dostupni u 115 zemalja širom sveta i biće dostupni u tamno sivoj, beloj i zlatnoj boji.

Još jedna stvar…

watchNovi telefoni nisu jedini novitet koji je Tim Kuk najavio. Kao što se već neko vreme nagađalo, Apple je radio i na pametnom satu.

Apple Watch, kako se uređaj zove, je najličniji uređaj koji je Apple ikada napravio, rečeno je prilikom predstavljanja.

Pored dodira i korišćenjem specijalno dizajniranog korisničkog interfejsa, satom se može upravljati i glasom, ali i putem točkića koji se nalazi sa strane.

Biće dostupan u dve veličine, sa šest različitih tipova narukvica, a sam sat izrađen je od nerđajućeg čelika.

Pročitajte i:  Apple iPhone - popravka sa korišćenim delovima 

Biće dostupan od naredne godine po ceni od 349 dolara.

 

Facebook komentari: