BIZIT plus

Apple priprema MacBook Pro sa 16-inčnim OLED ekranom

Već godinama Apple MacBook laptopovi koriste ekrane sa LCD tehnologijom. No, prema novim izveštajima iz Koreje, moguće je da će Apple ponovo načiniti pionirski potez i ponuditi svetu prve masovno dostupne laptopove sa OLED ekranima u sklopu MacBook Pro linije.

PCPress.rs Image

Izveštaj sugeriše da će nova serija Apple MacBook Pro laptopova koristiti 16-inčni “all-screen” OLED ekran. To bi značilo da će ekran biti “razvučen od ivice do ivice”, odnosno da će okviri biti ili izuzetno tanki, ili nepostojeći. Naime, Apple planira da zadrži istovetnu veličinu lapotopa kao danas, kada koristi 15,6-inčna kućišta. Drugim rečima, veličina samog uređaja bi trebala ostati ista.

Naučili lekciju od telefona

Apple je pre izvesnog vremena konačno usvojio OLED ekrane kada je reč o telefonima, kaskajući godinama za ostalim proizvođačima, ali bi ovakav potez povratio ulogu tehnološkog lidera, budući da nijedna kompanija ne nudi masovnu seriju laptopova sa OLED ekranima. Zanimljivo je da postojeći MacBook Pro laptopovi koriste OLED, ali samo za komandnu traku, odnosno Touch Bar sekciju na laptopu, iznad tastature.

Pročitajte i:  Evropa ponovo protiv Apple-a

PCPress.rs Image

Prema istom izveštaju, paneli bi se poručivali od Samsunga, jednog od lidera na polju proizvodnje mobilnih OLED ekrana. Na taj način bi se dodatno produbila saradnja dva tehnološka giganta.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: