BIZIT plus

Apple razmišlja o sopstvenoj kreditnoj kartici

Kako se navodi u novom izveštaju Wall Street Journal-a, Apple razmišlja van okvira mobilnog plaćanja tačnije o sopstvenoj kreditnoj kartici. Kompanija će se udružiti sa Goldman Sachs-om kako bi kreirala vlastitu kreditnu karticu koja će verovatno biti dostupna javnosti kasnije ove godine, što bi moglo da se poklopi sa izlaskom sledećeg iPhone-a. Kartica zasnovana na Mastercard-u bila bi fokusirana na Apple Pay i imala bi neke duboke integracije u iOS-u.

PCPress.rs Image

Wall Street Journal izveštava da će kreditna kartica biti dostupna javnosti nakon probnog rada sa zaposlenima u Apple-u. Fizička kartica omogućila bi kompaniji Apple da dobije veći deo prihoda od kupovine, iako nastavlja da razvija svoju Apple Pay mobilnu uslugu plaćanja na više tržišta širom sveta.

Kreditna kartica bi se očigledno integrisala sa aplikacijom Apple Wallet kako bi osigurala dodatne funkcionalnosti vlasnicima kartica kao što su upravljanje dugom, novcem i bonusima. U izveštaju se pominje da bi korisnički interfejs mogao da bude pozajmljen od Apple Health aplikacije sa „prstenovima“ koji prate dnevnu potrošnju korisnika i obaveštenja koja ih upozoravaju ako prekorače postavljene mesečne ciljeve. Benefiti mogu da uključuju povraćaj novca od dva posto na većinu kupovina, s tim da je procenat verovatno veći za potrošnju na Apple proizvode.

Pročitajte i:  Apple izgubio bitku za App Store u Velikoj Britaniji

Podržaće je Goldman-ova Marcus online banka koja će dobiti mnogo klijenata povezivanjem s Apple-om. Finansijski gigant je, kako se izveštava, potrošio 200 miliona dolara na krajnju infrastrukturu kartice kako bi stvorio interni sistem za upravljanje plaćanjem i centre za podršku korisnicima. U partnerstvu sa Apple-om, Goldman Sachs bi dobio odličan distributivni kanal, dok bi lansiranjem kartice, Apple još jednom dokazao da, uz dovoljno vremena, sve kompanije na kraju postaju banke.

Izvor: Ubergizmo

Facebook komentari: